Frissestart
logo

ADR Basis behalen / verlengen

Stap veilig en zelfverzekerd de wereld van gevaarlijk goederenvervoer binnen met onze ADR Gevaarlijke Stoffen Cursus! Ontworpen om chauffeurs te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het veilig vervoeren van gevaarlijke stoffen, is deze cursus een onmisbare investering in jouw professionele ontwikkeling. Leer niet alleen de regels en voorschriften, maar ontdek ook praktische tips en strategieën om risico’s te minimaliseren en veiligheid te waarborgen. Kies voor een opleiding die verder gaat dan alleen het behalen van een certificaat; kies voor een ADR-cursus die je voorbereidt op elke uitdaging op de weg!

ADR Basis behalen / verlengen

De ADR Gevaarlijke Stoffen Cursus heeft als primair doel chauffeurs de noodzakelijke kennis, vaardigheden en bewustzijn te verschaffen om gevaarlijke stoffen veilig over de weg te kunnen vervoeren. Deze diepgaande opleiding overstijgt louter het behalen van een certificaat; het streven is om chauffeurs uit te rusten met een hoog niveau van vakbekwaamheid en veiligheidsbewustzijn.

Te behandelen onderwerpen:

 • Algemene Voorschriften: Begrijp de essentiële regels voor het vervoer van gevaarlijke goederen.

 • Soorten Gevaar: Identificeer en ken de belangrijkste soorten gevaar.

 • Milieubescherming: Leer over milieubescherming en controle op de overbrenging van afvalstoffen.

 • Veiligheidsmaatregelen Ontdek preventieve en veiligheidsmaatregelen voor verschillende soorten gevaren.

 • Noodprocedures: Weet wat te doen na een ongeval, inclusief eerste hulp, verkeersveiligheid en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.

 • Kenmerking en Etikettering: Verdiep je in kenmerking, etikettering en oranje borden.

 • Technische Uitrusting: Begrijp het doel en de werking van de technische uitrusting van voertuigen.
  Samenladingsverboden en Voorzorgsmaatregelen:

  Ken de verboden voor samenlading in een voertuig of container en neem de juiste voorzorgsmaatregelen tijdens het laden en lossen.

 • Wettelijke Aansprakelijkheid en Multimodaal Vervoer: Krijg inzicht in algemene informatie over wettelijke aansprakelijkheid en multimodaal vervoer.
  Stuwage van Colli en

 • Gedrag in Tunnels: Leer over de behandeling van stuwage van colli en instructies voor het gedrag in tunnels.

 • Bewustzijn voor Beveiliging en Verpakkingen: Ontwikkel bewustzijn voor beveiliging en begrijp de verschillende aspecten van verpakkingen.

Voordelen van het volgen van de training:

 • Vakbekwaamheid: Na het behalen van het ADR-certificaat voldoe je aan de vakbekwaamheidseisen om gevaarlijke stoffen over de weg te mogen vervoeren.

 • Internationale Erkenning: Het certificaat wordt vertrouwd door bedrijven en autoriteiten over de hele wereld, waardoor je internationaal erkend wordt als bevoegd gevaarlijke stoffen te vervoeren.

 • Veiligheid voor Alles: Leer niet alleen de regels, maar ook praktische strategieën om veiligheid op de weg te waarborgen, waardoor je een zelfverzekerde en veilige chauffeur wordt.

 • Code 95 Bijdrage: De cursus telt mee voor Code 95, waardoor je jouw professionele ontwikkeling kunt blijven verbeteren.

 • Praktijkgerichte Inhoud: De cursus biedt niet alleen theoretische kennis maar voorziet je ook van praktische tips en ervaringen om dagelijkse uitdagingen aan te gaan.

 • Flexibele Planning: Kies uit onze beschikbare data en locaties, inclusief koffie, thee, water en lunch. Een investering in jouw veiligheid en toekomst als chauffeur!

  Word een expert in het veilig vervoeren van gevaarlijke stoffen. Meld je vandaag nog aan voor onze ADR Gevaarlijke Stoffen Cursus en zet de volgende stap in jouw professionele groei!

  .
  Terug naar het Opleidingen Overzicht: Ontdek meer

Heb je een vraag?

Sander van den Baart

Adviseur Opleidingen

Vragen over deze training?

Heeft u vragen over onze trainingen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de benodigde informatie. Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

De voordelen na het volgen van een ADR gevaarlijke stoffen training!

Na het volgen van de ADR-training kunnen chauffeurs profiteren van diverse voordelen die hun professionele ontwikkeling en veiligheid op de weg verbeteren. Allereerst biedt de training een diepgaand begrip van de specifieke gevaren verbonden aan het vervoer van gevaarlijke stoffen, waardoor chauffeurs beter voorbereid zijn om deze risico’s te herkennen en te beheersen. Dit resulteert in een aanzienlijke verbetering van de veiligheid, zowel voor henzelf als voor andere weggebruikers.

 

Daarnaast stelt de training chauffeurs in staat om te voldoen aan strikte wettelijke eisen voor het vervoer van gevaarlijke goederen, waardoor ze boetes kunnen vermijden en hun reputatie als betrouwbare professionals kunnen behouden. Bovendien opent het behalen van het ADR-certificaat deuren naar internationale vrachtvervoermogelijkheden, waardoor chauffeurs hun carrièremogelijkheden kunnen uitbreiden en hun inkomstenpotentieel kunnen vergroten.

 

Op professioneel vlak draagt de ADR-training bij aan de continue professionele ontwikkeling van chauffeurs, waardoor ze hun vakbekwaamheid behouden en hun waarde op de arbeidsmarkt versterken. Ten slotte ontwikkelen chauffeurs door de intensieve training en praktijkervaring tijdens de cursus een groter gevoel van zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid in hun vermogen om gevaarlijke stoffen veilig en effectief te vervoeren.

 

 

 

 

Voeg je header hier toe

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt de ADR cursus

FrisseStart verzorgt de basis training in 2 dagen.

Telt de ADR Training mee voor Code 95-uren?

Zeker weten! De cursus biedt 14 uur theorie die meetelt voor Code 95-nascholing

Hoe lang is het ADR certificaat geldig?

Het certificaat is 5 jaar geldig, 1 jaar voorafgaand aan de verloop datum, kun je verlengen met behoud van de einddatum

Hoe kan ik me inschrijven voor ADR Training?

Inschrijven is eenvoudig! Neem contact op via opleidingen@frissestart.nl of schrijf je direct in op 1 van de beschikbare trainingen.

Welke onderwerpen worden er in de training behandeld?

Onder andere worden de volgende onderwerpen behandeld: algemene voorschriften, belangrijkste soorten gevaar, informatie over milieubescherming,  preventieve en veiligheidsmaatregelen.

Waar staat ADR voor?

Het ADR (Accord Européen relatif au transport international des marchandises dangereuses par route) is een Europese overeenkomst voor het internationale vervoer van gevaarlijke goederen over de weg.

Voor wie is een ADR certificaat verplicht?

Een chauffeur die gevaarlijke stoffen vervoert moet een ADR-vakbekwaamheidscertificaat hebben. Dit certificaat bestaat uit een basisgedeelte met eventuele aanvullende specialisaties.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

 

 

Volg ons via

Nuenen

De Tienden 26B

5674 TB Nuenen

☎  +31408459091
✉  info@FrisseStart.nl

Bergen op Zoom

Ravelstraat 28
4614 XD Bergen op Zoom

☎  +31 164 – 78 25 44

bergenopzoom@FrisseStart.nl

Wij bellen u graag even op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen
Wij bellen u graag even op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen
Wil je de Cursus kalender ontvangen? Vul je gegevens in en ontvang deze direct in je mailbox!
Cursus kalender aanvragen
Aanvraag offerte interne certificering
Offerte aanvragen interne certificering
50%
1/2
Aanvraag offerte in company opleiding
Offerte aanvragen Incompany training
50%
1/2
Kies de locatie en code 95 cursus(sen)
Kies de locatie en code 95 cursus(sen)