Frissestart
logo

VCA Basis of Vol

Bij FrisseStart geloven we dat veiligheid en gezondheid op de werkvloer van het grootste belang zijn voor elk bedrijf. Om ervoor te zorgen dat onze werknemers zich bewust zijn van de risico’s en gevaren op de werkplek, bieden we een uitgebreide VCA-cursus aan.

VCA Basis of Vol

Onze VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers) cursus is speciaal ontworpen om werknemers bewust te maken van veiligheidsrichtlijnen, gezondheidsrisico’s en milieubescherming op de werkvloer. We streven ernaar om essentiële kennis en vaardigheden te bieden die nodig zijn om veilig te werken en ongevallen te voorkomen. Bij FrisseStart staat het ontwikkelen van een proactieve veiligheidscultuur centraal, waarbij we veilig gedrag bevorderen in al onze werkgerelateerde activiteiten.

Tijdens onze VCA-cursus behandelen we verschillende aspecten, zoals het herkennen van gevaren, het correct gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, het veilig omgaan met gevaarlijke stoffen, het verantwoordelijk werken met gereedschappen en machines, en het waarborgen van een veilige werkomgeving voor zowel onze werknemers als de omgeving waarin we opereren.

Het behalen van een VCA-certificering bij FrisseStart toont aan dat onze werknemers beschikken over de vereiste kennis en begrip om veilig en verantwoordelijk te werken. Het is niet alleen van belang voor henzelf, maar ook voor ons als werkgever, omdat we streven naar een veilige en gezonde werkomgeving.

Onze VCA-cursus is relevant voor diverse sectoren, waaronder de bouw, techniek, petrochemie, logistiek en vele andere industrieën waar veiligheidsrisico’s een prominente rol spelen. Het is niet alleen verplicht in bepaalde branches, maar wordt ook vaak vereist door opdrachtgevers om te voldoen aan veiligheidsnormen en aanbestedingseisen.

Bij FrisseStart hechten we veel waarde aan de veiligheid en het welzijn van onze werknemers. Daarom bieden we de VCA-cursus aan als een waardevolle educatieve ervaring. Het vergroten van kennis en het behalen van het VCA-certificaat dragen bij aan een veiligere werkomgeving, verminderen het aantal ongevallen en zorgen voor het welzijn van al onze betrokkenen.

Kortom, de VCA-cursus bij FrisseStart is een essentieel instrument om veiligheid en gezondheid op de werkvloer te waarborgen. We bieden onze werknemers de benodigde kennis en bewustzijn om risico’s te herkennen en veilige werkpraktijken toe te passen. Door te investeren in onze VCA-cursus zetten we samen een belangrijke stap richting een veiligere werkomgeving.

 

Terug naar het Opleidingen Overzicht: Ontdek meer

Vragen over de VCA cursus?

Heeft u vragen over onze VCA cursus of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de benodigde informatie. Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Wat is VCA en waarom is het belangrijk?

VCA-certificering is van cruciaal belang in de industrie. Het toont aan dat je bekend bent met veiligheidsvoorschriften en -procedures, en in staat bent om veilig te werken. Voor bedrijven is een VCA-certificaat vaak een vereiste om te kunnen werken of samen te werken met andere partijen. Het behalen van een VCA-certificaat opent deuren naar nieuwe kansen en geeft je een voorsprong op de concurrentie.

De voordelen van het behalen van een VCA-certificaat

Door het behalen van een VCA-certificaat investeer je in jeeigen veiligheid en professionaliteit. Het vergroot uw kennis en bewustzijn van veiligheidsmaatregelen, waardoor u uzelf en anderen kunt beschermen op de werkvloer. Bovendien biedt het certificaat een competitief voordeel en verhoogt het jekansen op werk en contracten.

Onze VCA cursus: interactief en resultaatgericht

Bij FrisseStart bieden we een hoogwaardige VCA cursus aan die is ontworpen om je leerervaring te optimaliseren. Onze ervaren trainers gebruiken interactieve lesmethoden, praktijkvoorbeelden en casestudy’s om je de benodigde kennis en vaardigheden bij te brengen. We bieden flexibele cursusopties aan, waaronder klassikale trainingen, online modules en in-company programma’s.

Tijdens het VCA examen wordt er examen afgelegd op alle gebieden die in de cursus zijn behandeld. Om het diploma te halen, dienen cursisten te slagen voor alle onderdelen. Het betreft de volgende onderdelen:

 • Regelgeving en veiligheidsregels
 • Veilig werken, overleg en inspecties
 • Preventie
 • Werkplek
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Arbeidsmiddelen
 • Specifieke werkzaamheden en omstandigheden
 • Gevaarlijke stoffen
 • Elektriciteit
 • Brand en explosie
 • Ongevallen
 • Noodsituaties

Bij alle onderdelen ligt de nadruk op het garanderen van de eigen veiligheid, maar ook op de veiligheid van de medewerkers die onder de supervisie van de leidinggevende vallen. Wie in het bezit is van een VCA diploma wordt opgenomen in het VCA register . Via het VCA register kan de komende 10 jaar worden gecontroleerd of je over het VCA diploma beschikt. Deze kun je natuurlijk ook aantonen met het pasje die je van ons krijgt.

Voeg je header hier toe

Veelgestelde vragen

Wat is VCA?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is een certificering die aantoont dat u voldoet aan de eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu tijdens het uitvoeren van werkzaamheden.

Waarom is een VCA certificering belangrijk?

Een VCA certificering is belangrijk omdat het aantoont dat u als bedrijf of professional voldoet aan de wettelijke veiligheidsnormen. Het vergroot de veiligheid op de werkvloer en vermindert het risico op ongevallen en letsel.

Wie heeft een VCA certificering nodig?

Een VCA certificering is vereist voor bedrijven en professionals die werkzaamheden uitvoeren in risicovolle omgevingen, zoals de bouw, industrie en petrochemische sector. Het kan ook worden gevraagd door opdrachtgevers als contractvoorwaarde.

Wat houdt de VCA cursus in?

Onze VCA cursus is een gedegen training waarin alle aspecten van veiligheid, gezondheid en milieu worden behandeld. U leert over de wet- en regelgeving, risico’s en preventiemaatregelen, veilig werken en communicatie op de werkvloer.

Hoe lang duurt de VCA cursus?

De duur van de VCA cursus kan variëren tot maximaal 1 dag, afhankelijk van het type cursus dat u kiest. We bieden zowel klassikale cursussen, een combinatie van klassikaal en E-learning of volledige online cursussen aan. De klassikale cursus duurt maximaal 1 dag, de combinatie een halve dag  terwijl de online cursus flexibel kan worden gevolgd op uw eigen tempo.

Is het VCA examen inbegrepen in de cursus?

Ja, het VCA examen is inbegrepen in onze cursus. Na het voltooien van de cursus kunt u direct deelnemen aan het examen. Het examen wordt afgenomen door een erkend exameninstituut en bij het behalen ontvangt u het officiële VCA certificaat.

Is de VCA cursus geschikt voor beginners?

Ja, onze VCA cursus is geschikt voor zowel beginners als ervaren professionals. De cursus is ontworpen om alle benodigde kennis en vaardigheden te bieden, ongeacht uw achtergrond of ervaringsniveau.

Hoe kan ik me aanmelden voor de VCA cursus?

U kunt zich eenvoudig aanmelden voor onze VCA cursus via onze website. Vul het aanmeldformulier in en wij nemen contact met u op om de details en beschikbare data te bespreken.

Biedt FrisseStart ook VCA hercertificering aan?

Ja, naast de VCA cursus bieden we ook hercertificeringstrainingen aan. Deze training is bedoeld voor professionals die hun VCA certificaat willen verlengen en hun kennis willen bijwerken.

Zijn er mogelijkheden voor maatwerk of in-company VCA trainingen?

Ja, wij bieden maatwerk en in-company VCA trainingen aan. Neem contact met ons voor de mogelijkheden

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

 

 

Volg ons via

Nuenen

De Tienden 26B

5674 TB Nuenen

☎  +31408459091
✉  info@FrisseStart.nl

Bergen op Zoom

Ravelstraat 28
4614 XD Bergen op Zoom

☎  +31 164 – 78 25 44

bergenopzoom@FrisseStart.nl

Wij bellen u graag even op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen
Wij bellen u graag even op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen
Wil je de Cursus kalender ontvangen? Vul je gegevens in en ontvang deze direct in je mailbox!
Cursus kalender aanvragen
Aanvraag offerte interne certificering
Offerte aanvragen interne certificering
50%
1/2
Aanvraag offerte in company opleiding
Offerte aanvragen Incompany training
50%
1/2
Kies de locatie en code 95 cursus(sen)
Kies de locatie en code 95 cursus(sen)