Frissestart
logo

EHBO/BHV (onderweg)

De BHV-EHBO opleiding is een uitgebreide training die medewerkers voorbereidt op het adequaat reageren en handelen in noodsituaties op de werkvloer. Deze opleiding combineert de kennis en vaardigheden van Bedrijfshulpverlening (BHV) en Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO), waardoor deelnemers in staat worden gesteld om levensreddende handelingen uit te voeren en snel te reageren in geval van een calamiteit.

EHBO/BHV (onderweg)

Het doel van de EHBO/BHV opleiding is om medewerkers te voorzien van de benodigde kennis en vaardigheden om effectief en adequaat te handelen bij noodsituaties op de werkvloer. De opleiding richt zich op het voorkomen en beperken van letsel en schade, evenals het verlenen van eerste hulp in afwachting van professionele hulpdiensten.

Te behandelen onderwerpen:

 • Reanimatie en gebruik van een AED
 • Eerste hulp bij verwondingen en ongevallen
 • Brandbestrijding en het gebruik van blusmiddelen
 • Ontruimingsprocedures en evacuatieoefeningen
 • Communicatie en alarmering in noodsituaties
 • Risicoanalyse en preventieve maatregelen

Voordelen van het volgen van de cursus:

 • Verbeterde veiligheid op de werkvloer: Medewerkers zijn in staat om snel en effectief te handelen bij noodsituaties, waardoor letsel en schade kunnen worden beperkt.
 • Voldoen aan wettelijke vereisten: Bedrijven zijn verplicht om voldoende BHV’ers in dienst te hebben en deze opleiding biedt de benodigde certificering om aan deze vereisten te voldoen.
 • Verhoogde zelfverzekerdheid: Deelnemers krijgen de nodige kennis en vaardigheden om met vertrouwen op te treden in noodsituaties, wat bijdraagt aan hun persoonlijke en professionele groei.
 • Snelle reactietijd: Door het volgen van de BHV-EHBO opleiding kunnen medewerkers onmiddellijk reageren op noodsituaties, waardoor kostbare tijd wordt bespaard en de kans op herstel en overleving van slachtoffers wordt vergroot.

De BHV-EHBO opleiding biedt een uitgebreide en praktische training voor medewerkers, waarbij de nadruk ligt op veiligheid, eerste hulpverlening en adequaat handelen in noodsituaties. Door deze opleiding te volgen, kunnen medewerkers een cruciale rol spelen in het waarborgen van de veiligheid op de werkvloer en het verlenen van levensreddende hulp wanneer dat nodig is.

 

Terug naar het Opleidingen Overzicht: Ontdek meer

 

 

Heb je een vraag?

Kirsten Opperman

Adviseur Opleidingen

ehbo kit

Wat is BHV en waarom is het belangrijk?

BHV staat voor Bedrijfshulpverlening. Het is een verzamelnaam voor alle maatregelen en handelingen die binnen een bedrijf worden genomen om de veiligheid van medewerkers, bezoekers en het bedrijfseigendom te waarborgen bij noodsituaties.

BHV is van groot belang om verschillende redenen:

 1. Snelle reactie op noodsituaties: In geval van brand, ongevallen, of andere noodsituaties is het cruciaal dat er direct gehandeld wordt om letsel en schade te beperken. Getrainde BHV’ers kunnen snel en effectief reageren, waardoor kostbare tijd wordt bespaard.

 2. Redden van levens: BHV’ers zijn getraind in levensreddende handelingen, zoals reanimatie en het gebruik van een AED. Hun snelle interventie kan het verschil maken tussen leven en dood.

 3. Beperken van schade: BHV’ers kunnen ook preventieve maatregelen nemen om schade aan het pand en bedrijfseigendom te minimaliseren, bijvoorbeeld door branden te blussen voordat ze zich verspreiden.

 4. Voldoen aan wettelijke eisen: In veel landen, waaronder Nederland, is het verplicht voor bedrijven om voldoende BHV’ers in dienst te hebben. Het niet naleven van deze eisen kan leiden tot boetes en aansprakelijkheid.

 5. Veiligheidscultuur bevorderen: Het hebben van BHV’ers en het regelmatig trainen van medewerkers bevordert een veiligheidscultuur binnen het bedrijf, waarin medewerkers zich bewust zijn van de risico’s en proactief handelen om deze te voorkomen.

Kortom, BHV is van essentieel belang om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen, de gevolgen van noodsituaties te beperken en levens te redden. Het hebben van goed opgeleide BHV’ers en het implementeren van BHV-maatregelen is een verantwoordelijkheid die elk bedrijf serieus zou moeten nemen.

De voordelen van het behalen van een BHV/EHBO-certificaat

De BHV-EHBO opleiding biedt een uitgebreide en praktische training voor medewerkers, waarbij de nadruk ligt op veiligheid, eerste hulpverlening en adequaat handelen in noodsituaties. Door deze opleiding te volgen, kunnen medewerkers een cruciale rol spelen in het waarborgen van de veiligheid op de werkvloer en het verlenen van levensreddende hulp wanneer dat nodig is.

 
 

Onze BHV/EHBO cursus: interactief en resultaatgericht

De BHV opleiding is een belangrijke training die medewerkers leert hoe ze moeten handelen in noodsituaties op de werkvloer. Het volgen van de BHV opleiding is verplicht voor bedrijven en organisaties in Nederland. De BHV opleiding bestaat uit verschillende onderdelen, zoals EHBO, brandbestrijding, communicatie en alarmering en ontruiming. Na het succesvol afronden van de BHV opleiding ontvangt de deelnemer een BHV-certificaat, dat één jaar geldig is. Het is van groot belang dat bedrijven en organisaties hun verantwoordelijkheid nemen en hun medewerkers de BHV opleiding aanbieden, om zo de veiligheid op de werkvloer te waarborgen.

Voeg je header hier toe

Veelgestelde vragen

Is de BHV opleiding verplicht voor alle bedrijven en organisaties?

Ja, de BHV opleiding is verplicht voor alle bedrijven en organisaties in Nederland.

Hoe lang is het BHV-certificaat geldig?

Het BHV-certificaat is geldig voor een periode van één jaar. Na dit jaar moet de deelnemer een herhalingscursus volgen om het BHV-certificaat te verlengen.

Wat gebeurt er als een bedrijf of organisatie de BHV opleiding niet aanbiedt aan haar medewerkers?

Een VCA certificering is vereist voor bedrijven en professionals die werkzaamheden uitvoeren in risicovolle omgevingen, zoals de bouw, industrie en petrochemische sector. Het kan ook worden gevraagd door opdrachtgevers als contractvoorwaarde.

Kan ik de BHV opleiding ook online volgen?

Ja, het is mogelijk om de BHV opleiding online te volgen. Echter, het praktijkgedeelte van de opleiding moet nog steeds in persoon worden gevolgd.

Moet ik als werknemer de BHV opleiding zelf betalen?

Nee, de kosten voor de BHV opleiding worden over het algemeen betaald door de werkgever.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

 

 

Volg ons via

Nuenen

De Tienden 26B

5674 TB Nuenen

☎  +31408459091
✉  info@FrisseStart.nl

Bergen op Zoom

Ravelstraat 28
4614 XD Bergen op Zoom

☎  +31 164 – 78 25 44

bergenopzoom@FrisseStart.nl

Wij bellen u graag even op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen
Wij bellen u graag even op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen
Wil je de Cursus kalender ontvangen? Vul je gegevens in en ontvang deze direct in je mailbox!
Cursus kalender aanvragen
Aanvraag offerte interne certificering
Offerte aanvragen interne certificering
50%
1/2
Aanvraag offerte in company opleiding
Offerte aanvragen Incompany training
50%
1/2
Kies de locatie en code 95 cursus(sen)
Kies de locatie en code 95 cursus(sen)