Frissestart
logo

Veilig werken met de EPT en Stapelaar

De EPT/Stapelaar Cursus is ontworpen om deelnemers vertrouwd te maken met het veilig en efficiënt bedienen van een Elektrische Pallettruck (EPT) en Stapelaar. Deze praktische opleiding biedt essentiële kennis en vaardigheden om veilig te manoeuvreren, stapelen en verplaatsen van goederen in diverse magazijn- en logistieke omgevingen.

Veilig werken met de EPT en Stapelaar

Het doel van de EPT/Stapelaar Cursus is om deelnemers uit te rusten met de nodige competenties om EPT’s en stapelaars op een professionele en veilige manier te bedienen. De cursus richt zich op het minimaliseren van risico’s, het voorkomen van schade en het vergroten van de productiviteit tijdens magazijnactiviteiten.

Te behandelen onderwerpen: De cursus omvat een scala aan belangrijke onderwerpen, zoals:

 • Bediening van een EPT en stapelaar
 • Veiligheidsrichtlijnen en regelgeving
 • Lastbeheersing en stapeltechnieken
 • Laden en lossen van goederen
 • Manoeuvreren in krappe ruimtes
 • Onderhoud en inspectie van EPT’s en stapelaars

Voordelen van het volgen van de cursus:

 • Verbeterde veiligheid: Deelnemers leren veiligheidspraktijken die cruciaal zijn om ongevallen en verwondingen te voorkomen bij het gebruik van EPT’s en stapelaars.
 • Efficiëntie en productiviteit: Met de juiste vaardigheden kunnen operators goederen sneller en efficiënter verplaatsen, wat de algehele productiviteit verhoogt.
 • Verminderde schade: Correcte bedieningstechnieken en lastbeheersing helpen schade aan goederen en apparatuur te minimaliseren.
 • Certificering: Na succesvolle afronding van de cursus ontvangen deelnemers een erkend certificaat dat hun bekwaamheid bevestigt.
 • Loopbaanontwikkeling: Het behalen van een EPT/Stapelaar certificaat kan de carrièrekansen van deelnemers vergroten, omdat werkgevers op zoek zijn naar getrainde en bekwame operators.

De EPT/Stapelaar Cursus biedt waardevolle praktische training en kennis voor iedereen die betrokken is bij magazijn- en logistieke activiteiten. Van veiligheid tot efficiëntie, deze cursus is ontworpen om professionals te helpen succesvol en verantwoordelijk te opereren in verschillende magazijnomgevingen.


Terug naar het Opleidingen Overzicht: Ontdek meer
 

Vragen over de EPT/stapelaar cursus?

Heeft u vragen over onze EPT/stapelaar cursus of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de benodigde informatie. Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

man-op-ept2

Waarom EPT certificering belangrijk is

Het behalen van een certificaat voor het bedienen van een EPT en Stapelaar is van cruciaal belang om de veiligheid op de werkplek te waarborgen. Deze apparaten kunnen gevaarlijk zijn als ze verkeerd worden gebruikt, en een certificaat toont aan dat de bediener de nodige kennis en vaardigheden heeft om ze op een veilige en efficiënte manier te hanteren. 

 

Dit niet alleen beschermt de werknemers, maar het draagt ook bij aan een soepelere en effectievere werkomgeving, wat resulteert in minder ongevallen en minder schade aan goederen. Het behalen van dit certificaat opent deuren naar meer carrièremogelijkheden en vergroot uw waarde als werknemer in de logistieke sector.

 

 

De voordelen van het behalen van een EPT/Stapelaar certificaat

Het behalen van een EPT- en Stapelaar-certificaat biedt diverse voordelen:

 

 1. Veiligheid: U verwerft de nodige kennis en vaardigheden om deze apparatuur veilig te bedienen, wat het risico op ongevallen vermindert.

 2. Efficiëntie: Een certificaat garandeert dat u deze apparaten effectief kunt gebruiken, wat leidt tot een soepelere en efficiëntere werkomgeving.

 3. Carrièremogelijkheden: Het vergroot uw inzetbaarheid en opent deuren naar banen in de logistieke sector.

 4. Waarde voor werkgevers: Werkgevers waarderen gecertificeerde bedieners omdat ze minder risico lopen op schade aan goederen en ongevallen, wat kosten bespaart.

 5. Naleving van voorschriften: In veel regio’s is certificering verplicht om aan de wettelijke voorschriften te voldoen, waardoor u boetes en juridische problemen kunt voorkomen.

man-op-ept

Onze EPT/Stapelaar cursus: interactief en resultaatgericht

Onze EPT- en Stapelaar-cursus is ontworpen met de nadruk op interactiviteit en resultaatgerichtheid. We geloven in praktische training die uw vaardigheden opbouwt en u in staat stelt de kennis direct toe te passen. Onze ervaren instructeurs begeleiden u door hands-on oefeningen, zodat u vertrouwen kunt opbouwen in het bedienen van deze apparatuur. Het resultaat is niet alleen een certificaat, maar ook de zekerheid dat u klaar bent voor de uitdagingen van de logistieke sector.

 

Voeg je header hier toe

Veelgestelde vragen

Is ervaring met EPT's of stapelaars vereist om deel te nemen aan de cursus?

Nee, ervaring is niet vereist. De cursus begint bij de basis en bouwt geleidelijk voort, zodat zowel beginners als mensen met enige ervaring kunnen deelnemen.

Zijn er specifieke veiligheidsvoorschriften waarvan ik op de hoogte moet zijn tijdens de cursus?

Ja, de cursus behandelt uitgebreid veiligheidsrichtlijnen en regelgeving met betrekking tot het gebruik van EPT’s en stapelaars. Dit omvat onder andere lastbeheersing, manoeuvreertechnieken en veiligheidspraktijken.

Is de cursus voornamelijk theoretisch of omvat deze praktische training?

De EPT/Stapelaar Cursus omvat zowel theoretische als praktische training. Deelnemers krijgen hands-on ervaring in het bedienen van EPT’s en stapelaars onder begeleiding van ervaren instructeurs.

Worden er tijdens de cursus ook onderhoudstips behandeld voor EPT's en stapelaars?

Ja, de cursus behandelt basisrichtlijnen voor het onderhoud en de inspectie van EPT’s en stapelaars. Dit helpt bij het behouden van de goede staat van de apparatuur en het voorkomen van storingen.

Zijn er bepaalde fysieke vereisten om succesvol deel te nemen aan de EPT/Stapelaar Cursus?

De cursus vereist een gemiddelde fysieke conditie, omdat het bedienen van EPT’s en stapelaars enige fysieke inspanning kan vergen. Een goede gezondheid en basisfitheid zijn meestal voldoende.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

 

 

Volg ons via

Nuenen

De Tienden 26B

5674 TB Nuenen

☎  +31408459091
✉  info@FrisseStart.nl

Bergen op Zoom

Ravelstraat 28
4614 XD Bergen op Zoom

☎  +31 164 – 78 25 44

bergenopzoom@FrisseStart.nl

Wij bellen u graag even op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen
Wij bellen u graag even op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen
Wil je de Cursus kalender ontvangen? Vul je gegevens in en ontvang deze direct in je mailbox!
Cursus kalender aanvragen
Aanvraag offerte interne certificering
Offerte aanvragen interne certificering
50%
1/2
Aanvraag offerte in company opleiding
Offerte aanvragen Incompany training
50%
1/2
Kies de locatie en code 95 cursus(sen)
Kies de locatie en code 95 cursus(sen)