Frissestart
logo

Lading zekeren

Leer hoe je niet alleen vracht veilig vervoert, maar ook hoe je boetes en ongevallen voorkomt. Deze training biedt een perfecte mix van theorie en praktijk om ervoor te zorgen dat jij als chauffeur vol vertrouwen de weg op gaat. Bereid je voor op een dag vol kennis, praktische tips, en zelfs een vleugje humor – alles om jouw lading en reis veilig te houden!

Lading zekeren

Verschillende ladingen behoeven verschillende manieren van zekeren. Het is van groot belang dat de lading goed wordt vastgezet, zodat deze niet gaat schuiven en daardoor beschadigd raakt. De overheid deelt fikse boetes uit aan chauffeurs die hun lading niet correct zekeren. Daarnaast kunnen veel ongevallen met vrachtauto’s voorkomen worden, wanneer deze stabiel geladen zijn. De chauffeur dient zorg te besteden aan het laden, stuwen en verankeren om de rit goed en veilig uit te voeren, dat leren zij tijdens deze training

 

Te behandelen onderwerpen:

 • Consequenties van niet goed laden: Ontdek waarom het cruciaal is om lading correct te zekeren en vermijd onnodige boetes.

 • Europese Richtlijnen: Leer over de nieuwste Europese voorschriften om compliant te blijven tijdens je ritten.

 • Krachten bij Vervoeren van Lading: Begrijp de krachten die spelen bij het veilig vervoeren van verschillende soorten lading.

 • Methoden en Principes van Lading Zekeren: Ontwikkel vaardigheden in het effectief toepassen van methoden en principes voor optimale zekerheid.

 • Gebruik van Middelen: Verdiep je in het juiste gebruik van spanbanden, kettingen, blokken en wrijvingsmateriaal.

 • Eenvoudige Tabellen: Leer praktische toepassingen met behulp van eenvoudige tabellen voor een feilloze zekering.

  Deze punten vormen de kern van de training, waar theorie en praktijk samenkomen om je te transformeren in een meester van lading zekeren.

Voordelen van het volgen van deze training:

 • Veiligheid Boven Alles: Bescherm niet alleen je lading maar ook jezelf en medeweggebruikers door veiligheidsnormen te omarmen.

 • Boetevrij Rijden: Vermijd boetes door te begrijpen hoe je aan alle wettelijke voorschriften kunt voldoen.

 • Efficiëntie op de Weg: Word een efficiënte chauffeur door te leren hoe je lading snel en volgens richtlijnen zekert.

 • Code 95-Uren: Verdien 7 waardevolle Code 95-uren, een kers op de taart voor professionele ontwikkeling.

Lading zekeren is niet alleen een wettelijke verplichting maar ook een vaardigheid die elke vrachtwagenchauffeur nodig heeft. Onze training gaat verder dan alleen regelgeving; het is een reis naar veiliger, efficiënter en verantwoordelijker rijden.

 

Terug naar het Opleidingen Overzicht: Ontdek meer

Heb je een vraag?

Sander van den Baart

Adviseur Opleidingen

Vragen over deze training?

Heeft u vragen over onze trainingen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de benodigde informatie. Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

De voordelen na het volgen van de training Lading zekeren!

De meest tastbare winst na het doorlopen van deze training is ongetwijfeld de verhoogde veiligheid op de weg. Je leert niet alleen de wettelijke voorschriften met betrekking tot lading zekeren, maar ook de diepere nuances die de veiligheid van jouw lading en andere weggebruikers waarborgen. Het vermijden van boetes is niet langer een uitdaging, maar een natuurlijke uitkomst van jouw geavanceerde kennis.

 

Efficiëntie wordt jouw handelsmerk. Het vermogen om lading snel en accuraat te zekeren volgens richtlijnen resulteert in soepelere ritten, minder vertragingen en een gestroomlijnd logistiek proces. Deze training geeft je niet alleen inzicht in theoretische concepten, maar biedt ook praktische tips en technieken die direct toepasbaar zijn in jouw dagelijkse werkzaamheden.

Voeg je header hier toe

Veelgestelde vragen

Moet ik een examen afleggen na de cursus?

De training wordt niet afgesloten met een examen. Na afloop ontvangen de deelnemers een digitaal certificaat van deelname als bewijs van hun verworven kennis en vaardigheden op het gebied van lading zekeren.

Zijn er praktische oefeningen inbegrepen om de geleerde theorie toe te passen?

Ja, de training omvat praktijklessen waarin chauffeurs de geleerde theoretische kennis direct kunnen toepassen op verschillende situaties.

Wie is er verantwoordelijk voor het zekeren van de lading?

De bestuurder heeft tijdens het lading zekeren volgens de Europese wetgeving vooral een controlerende taak. Voordat de bestuurder vertrekt moet hij of zij controleren of: Alle onderdelen van het transportmiddel functioneren. De lading geen hinder vormt voor een veilig transport.

Waar is de chauffeur bij het laden en lossen verantwoordelijk voor?

Hoe zit het met de aansprakelijkheid van de vervoerder wanneer hij uitdrukkelijk akkoord gaat met het laden/lossen door de chauffeur? Dan is hij verantwoordelijk voor schade aan de goederen. Er moet echter duidelijk worden vermeld dat hij een verzekering moet hebben die het laden / lossen dekt.

Is deze cursus geschikt voor zowel ervaren chauffeurs als beginners?

Absoluut! De cursus is ontworpen om zowel ervaren chauffeurs als beginners bij te staan.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

 

 

Volg ons via

Nuenen

De Tienden 26B

5674 TB Nuenen

☎  +31408459091
✉  info@FrisseStart.nl

Bergen op Zoom

Ravelstraat 28
4614 XD Bergen op Zoom

☎  +31 164 – 78 25 44

bergenopzoom@FrisseStart.nl

Wij bellen u graag even op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen
Wij bellen u graag even op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen
Wil je de Cursus kalender ontvangen? Vul je gegevens in en ontvang deze direct in je mailbox!
Cursus kalender aanvragen
Aanvraag offerte interne certificering
Offerte aanvragen interne certificering
50%
1/2
Aanvraag offerte in company opleiding
Offerte aanvragen Incompany training
50%
1/2
Kies de locatie en code 95 cursus(sen)
Kies de locatie en code 95 cursus(sen)